HSP op de (online) werkvloer

Een kleine boost voor je zelfvertrouwen en meer impact op de werkvloer!

In de week van 15 t/m 21 juni is het de week van de HSP. Deze week wordt georganiseerd om meer bekendheid te geven aan HSP en misverstanden hierover waar nodig bij te stellen of te voorkomen. Door een week van de HSP te organiseren vergroten we de waardering en (h)erkenning van HSP en dragen we eraan bij dat ze hun talenten beter weten in te zetten, want HSP hebben de maatschappij veel te bieden. Kijk op www.weekvandehsp.nl voor alle (vooral online) activiteiten in deze week.

Wat gaan we doen?

Op zaterdag 20 juni om 10.00 uur geef ik een online meeting waarin HSP op de (online) werkvloer centraal staat. Tijdens deze interactieve, online bijeenkomst ga ik dieper in op HSP-talenten. Datgene wat hoogsensitieve mensen onderscheidt van anderen en hoe je deze talenten in de praktijk beter kunt benutten. Vanuit verbinding met jezelf (bewustzijn) en gericht op wat jij, vanuit je hart, belangrijk vindt (jouw waarden).

Daarbij zal ik ook een aantal thema's aan de orde stellen die bij veel HSP-ers spelen op de werkvloer (en ook daar buiten) en die ervoor zorgen dat HSP hun talenten soms onbenut laten of vooral de lasten ondervinden van hun eigenschappen. Denk aan:

  • Een te hoog verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor je structureel over je eigen grenzen heen gaat;
  • Afwijzingsgevoeligheid (rejection sensitivity), waardoor het geven en ontvangen van feedback je moeite kost en een (grote) last kan betekenen. Angst om niet aan de verwachtingen te voldoen;
  • De neiging om jezelf klein te houden om zo te voorkomen dat je gekwetst wordt door de mening van anderen, waardoor je niet wordt gezien voor wat je waard bent.

Daarnaast zet ik je aan het denken over mogelijkheden om beter voor jezelf te zorgen op het werk en in de samenwerking met je collega's. In subgroepjes ga je met gerichte opdrachten in gesprek hierover en help je elkaar op weg door ideeën te delen. Met mijn tips en adviezen help ik jou graag om beter voor jezelf te zorgen en jouw impact op de werkvloer te vergroten.

Vind je deelnemen aan deze online bijeenkomst spannend? Nog een reden om mee te doen! Door voorbij je angst te gaan en te kiezen voor datgene dat waarde heeft voor jou, blijf je dichter bij jezelf en geef je jouw zelfvertrouwen en geluksgevoel een boost.

Veel van de inzichten die ik deel, komen vanuit ACT (Acceptatie en Commitment Therapie).

ACT

Ik werk in de begeleiding van hoogsensitieve professionals veel met ACT. ACT is een evidence based methodiek die, zoals blijkt uit onderzoek, bewezen effectief is in het vergroten van een algemeen gevoel van welzijn. Deze methodiek helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt in het leven (Acceptatie), zodat je kunt blijven investeren in de dingen die écht belangrijk zijn (Commitment). Mindfulness (met de aandacht in het hier en nu verblijven) vormt hiervan één van de pijlers. Het doel van ACT is dus niet zozeer het uit de weg gaan of reduceren van lastige gedachten of gevoelens, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht. 

Wanneer?

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 20 juni om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Ik zorg voor voldoende pauze en rust tussendoor. Je kunt veilig mee doen vanuit je eigen huis. Zorg dat je post-its bij de hand hebt.

Wat kost het jou?

De kosten voor deelname bedragen € 15,00. Je kunt je aanmelden via het contactformulier op de contactpagina of door een mail te sturen aan sylvia@rooverscoaching.nl. Na aanmelding ontvang je de inloggegevens voor de Zoom-meeting. Voor de betaling ontvang je via de mail een betaallink om de betaling te voldoen.

De deelname is beperkt tot maximaal 16 personen om de veiligheid te kunnen borgen en met iedereen op een prettige manier in verbinding te kunnen blijven. Twijfel dus niet te lang en meld je snel aan.

Gelukswandeling in Boswachterij Dorst op zondag 8 maart

Tijdens deze Mindfulnesswandeling in de mooie omgeving van Boswachterij Dorst gaan we op zoek naar geluk. Klein geluk en groot geluk. In jezelf of buiten jou. Uitgangspunt is dat je contact maakt met het hier en nu en met je hart. Met volledige aandacht voor alles dat zich aandient. We delen onze gelukservaringen en creëren samen nieuwe geluksmomentjes.

Lees verder

Workshop Ondernemen vanuit het hart

Door maatregelen vanwege de Corona-crisis is deze workshop uitgesteld. Zodra de omstandigheden het toelaten, wordt de workshop 'Ondernemen vanuit het hart' weer gegeven.

Als hoogsensitieve ondernemer wil je vanuit je hart 💙 leven en werken. Doen wat goed voelt. Je wilt bijdragen aan een betere wereld, van toegevoegde waarde zijn en tegelijkertijd een bedrijf opbouwen dat je bestaansrecht geeft. Je wilt financieel onafhankelijk zijn en ertoe doen.

Lees verder

Gelukswandeling in Boswachterij Dorst op 24 januari

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Misschien heb je goede voornemens gemaakt of besloten dat je het dit jaar helemaal anders gaat doen. In plaats van (te) hoge doelen stellen die je toch niet gaat halen, is het zinvoller om bewust te worden van alles wat jou in het afgelopen jaar geluk heeft gebracht of een geluksgevoel heeft gegeven. Die dingen die je dit jaar zeker weer wilt doen en ervaren. Datgene wat betekenis geeft aan jouw leven.

Lees verder

Gelukswandeling in Moerenburg op 27 oktober

De dagen worden korter en ten tijde van deze wandeling is net de dag ervoor de klok een uur terug gezet. Dan kunnen we wel weer wat extra positiviteit en lichtheid gebruiken. Tijdens deze Gelukswandeling in het prachtige Moerenburg gaan we op zoek naar Geluk. Klein geluk en groot geluk. Geluk in jezelf of buiten jou.

Wat maakt jou eigenlijk gelukkig? Een verre reis, lekker eten, mooie momenten met je gezin, de natuur of heel iets anders. Het gaat om datgene wat jou plezier en voldoening geeft.

 

Lees verder

Mindfulnesswandeling ‘Ruimte innemen’ op 13 september

Het thema van deze wandeling is: 'Ruimte innemen' en is speciaal bedoeld voor de hoogsensitieve professional.

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je jezelf klein maakt om maar niet op te vallen? Dat je jezelf minder belangrijk maakt dan anderen. Dit terwijl je ergens diep van binnen wel weet dat je van betekenis kunt zijn en een goede kijk op zaken hebt. Toch kost het moeite om helemaal te gaan staan voor wie jij bent. Je twijfelt aan jezelf en hebt daardoor niet de impact op je werk die je graag zou hebben.

Lees verder

Mindfulness wandeling ‘Leven met liefdevolle aandacht’ op zondag 26 mei

Op zondag 26 mei staat er weer een Mindfulness wandeling op het programma. Heerlijk loskomen van de dagelijkse beslommeringen en even tijd voor jezelf nemen. Ervaar hoe je de chaos in je hoofd los kunt laten met behulp van wandelen en de natuur. Centraal staan liefde & compassie. Samen maken we er een heerlijk ontspannen ochtend van!

'Wandelen is de haast uit je hoofd halen

en kijken wat er overblijft'

Lees verder

Mindfulness wandeling ‘De krachtige HSP-er’ op vrijdag 12 april

Ben jij (hoog)gevoelig en wil jij andere HSP-ers ontmoeten en tegelijkertijd mindful wandelen? Dan is deze wandeling echt iets voor jou!️

Wat gaan we doen?

Lekker ontspannen wandelen, terwijl je mindfulness-oefeningen en loopmeditatie doet. Ik gebruik metaforen uit de natuur om je bewust te maken en inzichten te geven die het gemakkelijker maken om met jouw hooggevoeligheid om te gaan. Daarnaast is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere HSP-ers. Een mooie kans om andere hooggevoeligen te spreken en herkenning te vinden bij elkaar!

Lees verder

Mindfulness wandeling ‘De krachtige HSP-er’ op zondag 10 maart 2019

Ben jij (hoog)gevoelig en wil jij andere HSP-ers ontmoeten en tegelijkertijd mindful wandelen? Dan is deze wandeling echt iets voor jou!️

Wat gaan we doen?

Lekker ontspannen wandelen, terwijl je mindfulness-oefeningen en loopmeditatie doet. Ik gebruik metaforen uit de natuur om je bewust te maken en inzichten te geven die het gemakkelijker maken om met jouw hooggevoeligheid om te gaan. Daarnaast is er volop ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere HSP-ers. Een mooie kans om andere hooggevoeligen te spreken en herkenning te vinden bij elkaar!

Lees verder

category.php