Mindfulnesswandeling voor HSP-ers op vrijdag 16 juni 2023

Een heerlijke afsluiting van je (werk)week samen met andere hoogsensitieve mensen, waarin ontprikkelen, bij jezelf blijven, verbinding en zelfcompassie centraal staan.

Samen wandelen we de mooie natuur van Huis ter Heide in. Deze gaan we optimaal beleven door bewust onze zintuigen te gebruiken en in het hier en nu met volle aandacht te genieten van alles dat zich aandient. Daarnaast kun je het effect van (mindfulness)oefeningen en loopmeditatie ervaren, waardoor je weer bij jezelf en in verbinding met je hart komt. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte voor uitwisseling van ervaringen. De prachtige, rustgevende omgeving draagt bij aan een gevoel van ontspanning en rust. Een mooie manier om te 'landen' en jezelf weer op te laden. Met daarna nog een heel weekend voor je om voluit te beleven.

Theeritueel

Een hele mooie bonus tijdens de wandeling is het theeritueel verzorgd door Brigitte van Schooten van Artoftea. Brigitte weet alles van thee en zal zorgen voor een ware theebeleving, afgestemd op het thema van de wandeling. Uiteraard serveert zij er ook iets lekkers bij. Dit gecombineerd met uitzicht op de prachtige omgeving van Huis ter Heide, zorgt voor een moment om met al je zintuigen van te genieten.

Waar en hoe laat

We verzamelen vanaf 13.45 uur op de parkeerplaats bij Auberge De Moerse Hoeve (adres: Heibloemstraat 12, De Moer). Om 14.00 uur vertrekken we. Neem een flesje water mee en trek goede wandelschoenen aan. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Na afloop van de wandeling is er ruimte om na te praten onder het genot van een drankje.

Jouw bijdrage

Jouw bijdrage voor deze wandeling bedraagt € 32,50 (inclusief thee en lekkers tijdens de wandeling en 1 consumptie (koffie/thee/fris) na afloop van de wandeling). Bij aanmelding ontvang je een betaallink om de betaling te voldoen.

Wandel je mee dan is dit wat je kunt verwachten:

 • Je leert over hoogsensitiviteit en hoe je jouw prikkelgevoeligheid kunt managen;
 • Hoe je zelf bepaalt waar je jouw aandacht op richt, aandacht is uiteindelijk energie en die wil je aan de juiste dingen besteden;
 • Je wordt bewust van je eigen 'piekerfabriek' en hoe je die beter kunt managen;
 • Je ervaart de natuur in al zijn facetten intens;
 • Een herstelmoment aan het einde van de week zodat je weer opgeladen het weekend ingaat;
 • Bijzondere thee opgieting op chinese wijze en het effect van mindful drinken;
 • Uitwisseling van ervaringen tussen mensen die jou begrijpen;
 • Gewoon een fijne middag helemaal voor jezelf in de natuur! Een cadeautje!

Aanmelden

Aanmelden kan via sylvia@rooverscoaching.nl of vul het contactformulier in. Let op: er is een maximum van 12 deelnemers.

Mindfulnesswandeling op zaterdag 2 juli 2022

Samen genieten van de start van de dag!

Deze wandeling is een samenwerking met Art of tea.

Een heerlijke vroege ochtendwandeling, waarin liefde, verbinding en zelfcompassie centraal staan.

Uiteraard horen daar mindfulnessoefeningen en loopmeditatie bij waardoor je weer bij jezelf en in verbinding met je hart komt. De prachtige, rustgevende omgeving draagt bij aan het gevoel van ontspanning en rust. Een mooie manier om te 'landen' en jezelf weer op te laden. Met daarna nog een hele dag voor je om voluit te beleven.

Groei, geniet en geef.

Lach, laat gaan en leef.

Straal met je aanwezigheid

en blijf altijd jezelf ......ALTIJD.

Sef - Quotes

Tijdens de mindfulnesswandeling ligt de focus op de verbinding met jezelf. Door de maatschappij waarin we leven en de eisen waaraan je van jezelf moet voldoen drijf je gemakkelijk van jezelf weg. Tijdens deze wandeling laat ik je ervaren hoe het is om je weer met jezelf te verbinden. Goed gronden hoort daar bij. Het vormt de basis van een gelukkig leven.

Theeritueel

Een hele mooie bonus tijdens de wandeling is het theeritueel verzorgd door Brigitte van Schooten van Artoftea. Brigitte weet alles van thee en zal zorgen voor een ware theebeleving, afgestemd op het thema van de wandeling. Uiteraard serveert zij er ook iets lekkers bij. Dit gecombineerd met uitzicht op de prachtige omgeving van Huis ter Heide, zorgt voor een moment om met al je zintuigen van te genieten.

Waar en hoe laat

We verzamelen vanaf 7.45 uur op de parkeerplaats bij Auberge De Moerse Hoeve (adres: Heibloemstraat 12, De Moer). Om 08.00 uur vertrekken we. Neem een flesje water mee en trek goede wandelschoenen aan. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Jouw bijdrage

Jouw bijdrage voor deze wandeling bedraagt € 17,50. Bij aanmelding ontvang je een betaallink om de betaling te voldoen.

Aanmelden

Aanmelden kan via sylvia@rooverscoaching.nl of vul het contactformulier in. Let op: er is een maximum van 10 deelnemers.

Wij kijken er met veel plezier naar uit om je 2 juli te ontmoeten!

Geïnteresseerd in thema's als geluk, kwetsbaarheid, zelfliefde, leven volgens je waarden. Lees dan mijn blogs. Mijn blog 'Geluk begint bij kwetsbaarheid' lees je hier.

Online groepstraining op basis van ACT

Deze training wordt (op korte termijn) niet meer gegeven. Check https://klavergoud.nl/werkplaats/ voor actuele data van de eendaagse training obv. ACT.

In deze online groepstraining op basis van ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) leer je op een flexibele manier om te gaan met lastige gebeurtenissen, gedachten en emoties. Je leert als het ware om het gevecht tegen lastige gedachten en gevoelens te staken. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat het strijden tegen je gevoelens en gedachten niet werkt. ACT gaat ervan uit dat pijn bij het leven hoort. Het hebben van angst, depressieve gedachten en verwarrende gevoelens is veel normaler dan we zelf denken. Binnen ACT leer je om hier ruimte aan te geven. Om met zachtheid naar jezelf en alles wat je ervaart te kijken.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is bedoeld voor (hoogsensitieve) managers en professionals en past bij jou als je (werk gerelateerde) spanningsklachten ervaart, je angstig of onzeker voelt of last hebt van negatieve (sombere) gedachten of chaos in je hoofd. Wanneer je het gevoel hebt dat je vast zit, grip verliest of het even niet meer weet. Ook is de training erg geschikt voor mensen die hoogsensitief zijn. Uit mijn ruime ervaring met individiduele begeleiding bij hoogsensitiviteit blijkt dat ACT goed werkt om de lasten van de hoogsensitieve kenmerken te verlichten.

Er kan een directe aanleiding zijn of het kan al (jarenlang) sluimeren. Misschien heb je al wat andere dingen geprobeerd, zoals yoga, meditatie of sporten, maar merk je nog steeds weinig verandering in de dagelijkse praktijk. ACT geeft jou de tools om de regie over jouw leven terug te pakken, je te verbinden met wat wezenlijk belangrijk voor je is en het contact met je eigen lichaam en gevoel te herstellen. Zodat je werkt aan een waardevol leven, terwijl je tegelijkertijd dealt met de uitdagingen die je op het pad richting jouw dromen en doelen tegenkomt.

Wat levert deze training op?

Met behulp van ACT krijg je onder andere:

 • Inzicht in jouw controle- en vermijdingsstrategieën en hoe deze jou in de weg zitten;
 • Nieuwe strategieën aangereikt om met lastige situaties, gedachten en gevoelens om te gaan:
 • Dat je meer in het moment leeft;
 • Dat je verbinding ervaart met jouw belangrijkste waarden, jouw richting gevers in je leven;
 • Dat je los komt van je (belemmerende) gedachten, waardoor je meer mentale rust ervaart;
 • Meer contact met je eigen lichaam en gevoel en leer je gevoelens toe te laten in plaats van deze te vermijden of weg te duwen;
 • Concrete handvatten om te oefenen met ander gedrag of andere gewoontes. Dit doen we in kleine stapjes.

Extra's

 • Ter voorbereiding maak je de FIT60-test. Deze test meet hoe je omgaat met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Daarnaast krijg je een idee in hoeverre je dadawerkelijk doet wat je eigenlijk zou willen doen met je leven. Na afloop van de training vul je de FIT60 opnieuw in. Zo kun je jouw vooruitgang in beeld brengen;
 • Tijdens de training maak je gebruik van de ACT Guide app. Deze app zit boordevol informatie, animaties, verhalen en (mindfulness) oefeningen die jouw groei tijdens de training ondersteunt. Op deze manier leer en groei je ook buiten de sessies om;
 • Een training op basis van ACT zorgt voor meer lucht en ruimte;
 • Werken met ACT is verrassend en vraagt je soms dingen out of the box te doen;
 • ACT maakt problemen niet groter dan dat ze zijn;
 • Je leert van de andere deelnemers.

De groep

In deze online training werk ik met groepen van 4 - 6 personen. Groot genoeg om ervaringen uit te kunnen wisselen. Klein genoeg om de veiligheid te kunnen borgen en te zorgen dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Wanneer?

De training vindt om de twee weken plaats op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur:

Data:

19 mei

2 juni

16 juni

30 juni

14 juli

15 september

Tarief

De kosten voor deze complete training bedragen voor deze pilot € 349,- (normale tarief is € 599,-). Te betalen voorafgaand aan de start van de training. Als de training betaald wordt door jouw werkgever, dan is het tarief excl. 21% btw).

Neem contact op voor meer informatie of meld je direct aan via het contactformulier.

Mindfulnesswandeling op dinsdag 13 juli

Thema: Verbinding

In samenwerking met Art of tea

Verbinding maakt het leven mooier

Voor mij is er geen mooier thema denkbaar dan 'Verbinding'. Het is één van mijn belangrijkste waarden in mijn werk. Een waarde die ervoor zorgt dat ik dingen doe waar ik me verbonden mee voel, die bij mij passen en goed voelen. Met de mensen waar ik graag mee werk en voor wie ik echt van toegevoegde waarde kan zijn.

Verbinding kom je op allerlei manieren tegen. Zo ook in deze mindfulness wandeling.

De verbinding met jezelf

Tijdens de wandeling ligt de focus op de verbinding met jezelf. Door de maatschappij waarin we leven en de eisen waaraan je van jezelf moet voldoen drijf je gemakkelijk van jezelf weg. Tijdens deze wandeling laat ik je ervaren hoe het is om je weer met jezelf te verbinden. Goed gronden hoort daar bij. Het vormt de basis van een gelukkig leven.

Durf je de uitdaging aan om een stuk blootvoets te lopen?

De verbinding met anderen

Inmiddels snakken we ernaar om ons opnieuw te verbinden met de mensen om ons heen. Dierbaren, vrienden en bekenden, maar ook onbekenden. Een vriendelijk gebaar, oprechte aandacht en liefdevolle woorden. Het zijn allemaal manieren om te zeggen: 'Ik zie jou'. Dat alleen kan al voldoende zijn.

Unieke theebeleving

Tijdens deze mindfulnesswandeling zorgt Brigitte van Schooten van Art of tea op geheel eigen wijze voor verbinding met een uniek theeritueel in de natuur. Tijdens deze bijzondere theebeleving worden al je zintuigen aangesproken, ervaar je de magische theerituelen die je volledig in het hier en nu brengen en genieten we samen van een heerlijk kopje thee.

De verbinding met de natuur

We wandelen in het prachtige landschapspark Moerenburg in Tilburg. De mooie natuur maakt het gemakkelijk om je ermee te verbinden en vormt een bron van inspiratie. Het leert je om te zijn. Met alles dat er is en ook met alles dat er is in jou.

Waar en hoe laat

We verzamelen vanaf 19.15 uur op de parkeerplaats van voetbalvereniging Were Di, Moerenburgseweg 6 in Tilburg. Uiterlijk om 19.30 uur vertrekken we. Neem een flesje water mee en trek goede wandelschoenen aan. De wandeling duurt ongeveer twee uur.

Aanmelden

Jouw bijdrage voor deze wandeling bedraagt € 15,00. Bij aanmelding ontvang je een betaallink om de betaling te voldoen. Aanmelden kan via sylvia@rooverscoaching.nl of vul het contactformulier in. Let op: er is een maximum van 12 deelnemers.

Wij ontmoeten jou heel graag op 13 juli!

Geïnteresseerd in thema's als geluk, kwetsbaarheid, zelfliefde, leven volgens je waarden. Lees dan mijn blogs. Mijn laatste blog 'Geluk begint bij kwetsbaarheid' lees je hier.

Digitale workshop veerkrachtig hoogsensitief op de (online) werkvloer

In deze roerige, uitdagende tijden van thuiswerken, home-schooling, Zoomen, beperkte sociale contacten en negatieve berichten wordt onze veerkracht flink op de proef gesteld. Je kunt door alle uitdagingen gemakkelijk uit het veld geslagen worden of stressklachten ontwikkelen. Enerzijds ligt overprikkeling op de loer, terwijl je anderzijds ook onrust kunt ervaren door een gebrek aan prikkels en uitdaging in je werk en leven. Dat is helemaal niet erg, maar lukt het jou om daarna verder te gaan met datgene dat jouw aandacht werkelijk verdient en wat bijdraagt aan jouw werk- en levensgeluk? Vandaar deze workshop veerkrachtig hoogsensitief op de (online) werkvloer.

Lees verder

Herfstwandeling op zondag 11 oktober

Thema: loslaten

Tijdens de herfst verkleuren de bladeren aan de bomen. Dat levert een prachtig kleurenspel op. Zeker als de zon zich laat zien. Daarna laten de bomen hun bladeren vallen. De spirituele betekenis van de herfst voor ons kun je samenvatten als het loslaten van datgene wat wij niet meer nodig hebben of ons tegenhoudt. Als je meegaat in de cyclus van de seizoenen dan is het de tijd van rust, bezinning en naar binnen keren. Reflectie op hetgeen zich de seizoenen daarvoor heeft afgespeeld en wat het wel dan niet heeft gebracht.

Lees verder

Zomeravondwandeling op 20 augustus

Thema: Zelfliefde

Mindful wandelen met compassie

Tijdens deze lichte en luchtige mindfulness wandeling, staan zachtheid en mildheid centraal. We wandelen vanuit een mindful houding en beoefenen een aantal vormen van loopmeditatie. Afgewisseld met mooie oefeningen waar ik de natuur bij betrek. Hierdoor maak je (weer) contact met je lichaam en met het hier en nu.  Daarnaast is het beoefenen van mindfulness een gebaar van zelfliefde. Door gerichte aandacht te geven aan het hier en nu, zonder te oordelen, leer je met aandacht en compassie te leven vanuit je hart. We zoeken de stilte in onszelf op en tegelijkertijd is er ruimte voor plezier en het delen van ervaringen.

Lees verder

Zomeravondwandeling op 9 juli 2020

Thema: Zelfliefde

Mindful wandelen met compassie

Tijdens deze lichte en luchtige zomeravondwandeling, staan zachtheid en mildheid centraal. We wandelen vanuit een mindful houding en beoefenen een aantal vormen van loopmeditatie. Afgewisseld met mooie oefeningen waar ik de natuur bij betrek. Hierdoor maak je (weer) contact met je lichaam en met het hier en nu.  Daarnaast is het beoefenen van mindfulness een gebaar van zelfliefde. Door gerichte aandacht te geven aan het hier en nu, zonder te oordelen, leer je met aandacht en compassie te leven vanuit je hart. We zoeken de stilte in onszelf op en tegelijkertijd is er ruimte voor plezier en het delen van ervaringen.

Lees verder

HSP op de (online) werkvloer

Een kleine boost voor je zelfvertrouwen en meer impact op de werkvloer!

In de week van 15 t/m 21 juni is het de week van de HSP. Deze week wordt georganiseerd om meer bekendheid te geven aan HSP en misverstanden hierover waar nodig bij te stellen of te voorkomen. Door een week van de HSP te organiseren vergroten we de waardering en (h)erkenning van HSP en dragen we eraan bij dat ze hun talenten beter weten in te zetten, want HSP hebben de maatschappij veel te bieden. Kijk op www.weekvandehsp.nl voor alle (vooral online) activiteiten in deze week.

Lees verder

category.php