Ik help je graag bij het ontwikkelen van bewustzijn en flexibiliteit in het omgaan met jouw hoogsensitiviteit. Daarnaast bied ik jou desgewenst loopbaanbegeleiding bij het vinden van ander werk of het verkrijgen van inzicht in wat bij jou en jouw waarden past. 

Op zeker moment besef je dat je niet op de juiste plek zit. Hoezeer je ook probeert om in de cultuur van een bedrijf te passen of aan de verwachtingen van je manager of de organisatie te voldoen, het lukt je niet. Sterker nog, je ervaart onrust, je zelfbeeld brokkelt af en langzaam maar zeker verlies je het contact met wie jij wezenlijk bent. Dan is het tijd om in actie te komen en de verbinding met jezelf te herstellen. Want ook jij bent het waard om gezien te worden en te floreren. In een functie waarin jouw specifieke (HSP-)talenten van toegevoegde waarde zijn en gewaardeerd worden.

Een loopbaantraject is maatwerk en wordt afgestemd op jouw specifieke behoeften. Grofweg is een loopbaantraject verdeeld in de onderstaande drie fasen. Jij beslist natuurlijk zelf welke ondersteuning je wel of niet nodig hebt.

Fase 1: Ontdekken en erkennen van jouw (HSP-)talenten

In deze fase krijg je inzicht en helderheid in jouw persoonlijkheid, (kern)kwaliteiten en talenten. Daarbij wordt eventueel een persoonlijkheidsonderzoek of een onderzoek naar emotionele intelligentie ingezet. Zo krijg je op een objectieve, betrouwbare manier inzicht in jouw kwaliteiten en valkuilen. Weten waar je niet zo goed in bent of waar relatieve zwaktes liggen, helpt ook bij het vinden van een passende functie.

Fase 2: Focus op waarden en zingeving

In deze fase onderzoek je wat jij belangrijk vindt in het leven en welke loopbaanrichtingen jou voldoening en plezier geven. De nadruk ligt op zingeving en geluk. Wat zijn jouw energiegevers en geluksbronnen? Welke taken, mensen of situaties kosten jou energie en zorgen ervoor dat je ‘leeg loopt’. Middels een beroepskeuzeonderzoek brengen we desgewenst in kaart wat jouw interesses en competenties zijn. Jouw uitkomsten worden gekoppeld aan een uitgebreide beroepenzoeker en vacaturebank met de meest actuele vacatures.

Fase 3: Concretiseren van jouw loopbaanrichting en vertalen naar een pakkend CV

Je oriënteert je op de arbeidsmarkt en ontdekt zo de rode draad in de functies die jou aanspreken en enthousiast maken. Hierdoor kan een goed beeld van jouw ideale functie worden verkregen. Vervolgens maken we samen een CV dat jou ‘in de etalage’ zet en dat aansluit op de vraag op de arbeidsmarkt. Ik werk met de methode ‘Het CV dat werkt’ die inmiddels bewezen succesvol is.

Ook sollicitatietraining behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je jouw sollicitatievaardigheden versterken en daarmee de kans om aangenomen te worden vergroten. Uiteraard ben ik er voor jou gedurende de hele periode van solliciteren.

Heb jij behoefte aan loopbaanbegeleiding? Wil jij jouw talenten de ruimte geven, zodat je met hernieuwde energie en plezier werkt en leeft? Op een manier die bij jou past en waarmee je ook iets moois bijdraagt aan de maatschappij? Neem dan contact op! Vaak worden loopbaantrajecten vergoed door de werkgever. Vraag dit na bij je leidinggevende of de afdeling HR.

page.php