Verzuim: een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer

Herkent u als werkgever, bedrijfsarts of HRM-adviseur één of meerdere van de volgende situaties:

 • Medewerker(s) die uitvallen door psychische klachten, zoals stress & burn-out?;
 • Medewerker(s) die niet tot hun recht komen, omdat ze niet op de juiste plek zitten?;
 • Medewerker(s) die ambitieus zijn en zich graag willen doorontwikkelen?

Medewerkers zijn het kapitaal van uw organisatie. Het is belangrijk om ze op de juiste manier in te zetten en te begeleiden, zodat u (langdurig) verzuim, onvrede of verminderd functioneren voorkomt.

1. Uitval door stress & burn-out

Stress & Burn-out klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Een te hoge werkdruk, privé omstandigheden, spanningen tussen collega’s of hooggevoeligheid. Tijdens een coachingstraject onderzoeken we waar de klachten vandaan komen. De medewerker leert om zijn klachten te herkennen, belemmerende gedachten te doorbreken en weer energie op te bouwen. Op een verantwoorde manier laten we de medewerker weer re-integreren in het werk. De coaching houdt hier niet op. Terugvalpreventie is uiteraard onderdeel van het begeleidingstraject. 

2. Begeleiden van werk-naar-werk

Is er sprake van een reorganisatie óf is er geen match meer tussen uw organisatie en één of meer medewerkers? Via een outplacementtraject kijken we of we de medewerker kunnen begeleiden naar een andere baan.

3. Coaching en gedragstrainingen

Als uw medewerkers groeien, groeit uw organisatie ook! Benut de talenten en eigen initiatieven van uw medewerkers als het gaat om hun doorontwikkeling. Sylvia Roovers Coaching en Advies begeleidt directeuren, managers, teamleiders en mensen op de werkvloer om onder andere:

 • talenten te ontdekken: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?;
 • zelfvertrouwen te vergroten;
 • overtuigingskracht te versterken;
 • leiderschapsvaardigheden te vergroten.

Ik kies voor Sylvia omdat ze -wonend in het hart van onze regio- haar ruime ervaring uit de “assessment-wereld” combineert met haar skills als particulier “levenscoach”. Voor ons team combineert ze het beste uit deze twee werelden.

Gerard Palma, Afdelingshoofd Informatisering, Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Lees hier de volledige referentie.

  Minder verzuim en kostenbesparing

  Door te investeren in uw medewerkers, het beste uit hun talent te halen en hen te ondersteunen bij hun persoonlijke groei ontstaat er een positieve sfeer die betrokkenheid en inzet stimuleert. Het verlaagt het verzuimpercentage en tevens de kosten.

  Deskundige begeleiding binnen twee weken

  Sylvia Roovers coaching en advies biedt deskundige begeleiding bij bovenstaande vraagstukken. De begeleiding kan vrijwel altijd binnen een termijn van twee weken worden opgestart. Uiteraard vindt er eerst een uitgebreid intakegesprek plaats.

page.php