Over Sylvia

Met veel plezier en bevlogenheid ondersteun ik professionals bij het ontdekken van hun (HSP) talenten en het ontwikkelen van een veerkrachtige, effectieve manier van omgaan met lastige situaties, gedachten en emoties. Hierdoor leren zij zichzelf beter kennen, komen ze weer tot bloei, zijn ze een relaxter mens en ervaren ze meer kwaliteit van leven. Dat komt ook ten goede aan de onderlinge samenwerking in het contact met collega’s en/of klanten. Jezelf goed kennen en de ander kunnen begrijpen, ook als iemand (duidelijk) van je verschilt, is een voorwaarde om met plezier en in een goede sfeer samen te werken. 

Sylvia is werkzaam als Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP, HSP-begeleider en Teamcoach. 

Arbeid- en Organisatiepsycholoog

Na jarenlang gewerkt te hebben als Arbeid- en Organisatiepsycholoog ben ik in 2012 gestart met mijn eigen praktijk Sylvia Roovers coaching en advies. Ondanks mijn goed gevulde rugzak met bewezen methodieken ben ik altijd door blijven studeren en heb ik me gespecialiseerd in stress & burn-out klachten, hoogsensitiviteit, loopbaanbegeleiding en teamcoaching. Ik ben aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). 

Specialist in Stress & Burn-out

Door mijn betrokkenheid bij mijn werk en de continue behoefte om iets voor anderen te betekenen, was ik vroeger regelmatig oververmoeid, was het onrustig in mijn hoofd en ervaarde ik lichamelijke klachten. Ik wilde mijn energie beter managen, keuzes maken die bij mij passen en meer genieten van het leven. Door met mezelf aan de slag te gaan, ben ik gegroeid als persoon maar ook als professional. Ik heb me gespecialiseerd in het begeleiden van medewerkers in organisaties en particulieren met stress & burn-out klachten.

HSP-begeleider

Mijn belangstelling voor alles wat met hooggevoeligheid te maken heeft, is ontstaan nadat ik tot de ontdekking kwam dat ik zelf veel kenmerken heb van een hoogsensitief persoon (HSP).  Dit was de aanleiding voor het volgen van de opleiding tot HSP-begeleider bij Instituut EszenZz in Amsterdam. Inmiddels heb ik al veel hoogsensitieve cliënten begeleid bij het omgaan met de vele prikkels in de drukke wereld waarin wij leven en het vinden van passend werk

Teamcoach

De dynamiek in teams en andere samenwerkingsvormen heeft mijn bijzondere aandacht. Ik vind het enorm boeiend om te zien en te ontdekken hoe mensen met elkaar omgaan. Me te verdiepen in gedrag en dan vooral de achtergronden van gedrag. Daar waar zaken niet uitgesproken worden en ze zich op een andere manier uiten. Zoals in de vorm van geroddel, onbegrip, frustraties of teleurstellingen. Met mijn ruime ervaring bij verschillende organisaties, een Teamcoachopleiding op zak en als gecertificeerd MyDrives Consultant ben ik dè partner voor organisaties om samenwerkingen vlot te trekken. Ik sta daarin niet alleen. In Klavergoud bundel ik mijn krachten met die van mijn collega’s Marian Hage en Hein Geerts.

Methodieken

ACT

Sinds ik in 2017 in aanraking kwam met ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) wist ik, dit werkt voor mijn cliënten. ACT is een derde generatie gedragstherapie die cliënten helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die ze tegenkomen in het leven (Acceptatie), zodat men kan blijven investeren in de dingen die écht belangrijk zijn (Commitment). Mindfulness (met de aandacht in het hier en nu verblijven) vormt hiervan één van de pijlers. Het doel van ACT is dus niet zozeer het uit de weg gaan of reduceren van lastige gedachten of gevoelens, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht. ACT vormt in vrijwel al mijn gesprekken de basis waar vanuit ik werk. Je vindt mij als ACT-therapeut ook op https://actprofessional.nl/professional/sylvia-roovers/.

IEMT

Sinds november 2018 ben ik gecertificeerd IEMT practitioner. IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy en is een methode die intens negatieve gevoelens neutraliseert of anders opslaat in het geheugen. Daarnaast werkt IEMT goed bij identiteitskwesties en het updaten van identiteitsdelen. Hoewel IEMT overeenkomsten heeft met EMDR, beide werken met oogbewegingen, zijn er ook duidelijke verschillen tussen IEMT en EMDR.

Sylvia is vriendelijk en begripvol en leidt je op kundige wijze stap voor stap door een proces van bewustwording. Ze kan goed luisteren en aanvoelen wat je nodig hebt.

Vrouw, werkzaam in het basisonderwijs, 59 jaar

Sylvia’s betrokkenheid en enthousiasme hebben mij gemotiveerd veranderingen in te zetten zowel op privé als zakelijk vlak. Nog dagelijks kan ik genieten van het prachtige resultaat!

Vrouw, eventorganisator, 46 jaar

Een sterke basis

Mijn belangrijkste basis is mijn gezin. Door de nuchterheid van mijn lieve man en zijn wijze woorden kan ik beter relativeren. Ik ben dol op mijn twee zoons (19 en 18 jaar oud). Moeder zijn is een flinke uitdaging en mijn kinderen houden mij regelmatig een spiegel voor. Hierdoor merk ik dat ik mezelf steeds beter leer kennen en dat ik mag zijn wie ik ben met alles dat daarbij hoort.

page.php