Online groepstraining op basis van ACT

Deze training wordt (op korte termijn) niet meer gegeven. Check https://klavergoud.nl/werkplaats/ voor actuele data van de eendaagse training obv. ACT.

In deze online groepstraining op basis van ACT (Acceptatie en Commitment Therapie) leer je op een flexibele manier om te gaan met lastige gebeurtenissen, gedachten en emoties. Je leert als het ware om het gevecht tegen lastige gedachten en gevoelens te staken. Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat het strijden tegen je gevoelens en gedachten niet werkt. ACT gaat ervan uit dat pijn bij het leven hoort. Het hebben van angst, depressieve gedachten en verwarrende gevoelens is veel normaler dan we zelf denken. Binnen ACT leer je om hier ruimte aan te geven. Om met zachtheid naar jezelf en alles wat je ervaart te kijken.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is bedoeld voor (hoogsensitieve) managers en professionals en past bij jou als je (werk gerelateerde) spanningsklachten ervaart, je angstig of onzeker voelt of last hebt van negatieve (sombere) gedachten of chaos in je hoofd. Wanneer je het gevoel hebt dat je vast zit, grip verliest of het even niet meer weet. Ook is de training erg geschikt voor mensen die hoogsensitief zijn. Uit mijn ruime ervaring met individiduele begeleiding bij hoogsensitiviteit blijkt dat ACT goed werkt om de lasten van de hoogsensitieve kenmerken te verlichten.

Er kan een directe aanleiding zijn of het kan al (jarenlang) sluimeren. Misschien heb je al wat andere dingen geprobeerd, zoals yoga, meditatie of sporten, maar merk je nog steeds weinig verandering in de dagelijkse praktijk. ACT geeft jou de tools om de regie over jouw leven terug te pakken, je te verbinden met wat wezenlijk belangrijk voor je is en het contact met je eigen lichaam en gevoel te herstellen. Zodat je werkt aan een waardevol leven, terwijl je tegelijkertijd dealt met de uitdagingen die je op het pad richting jouw dromen en doelen tegenkomt.

Wat levert deze training op?

Met behulp van ACT krijg je onder andere:

 • Inzicht in jouw controle- en vermijdingsstrategieën en hoe deze jou in de weg zitten;
 • Nieuwe strategieën aangereikt om met lastige situaties, gedachten en gevoelens om te gaan:
 • Dat je meer in het moment leeft;
 • Dat je verbinding ervaart met jouw belangrijkste waarden, jouw richting gevers in je leven;
 • Dat je los komt van je (belemmerende) gedachten, waardoor je meer mentale rust ervaart;
 • Meer contact met je eigen lichaam en gevoel en leer je gevoelens toe te laten in plaats van deze te vermijden of weg te duwen;
 • Concrete handvatten om te oefenen met ander gedrag of andere gewoontes. Dit doen we in kleine stapjes.

Extra’s

 • Ter voorbereiding maak je de FIT60-test. Deze test meet hoe je omgaat met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden. Daarnaast krijg je een idee in hoeverre je dadawerkelijk doet wat je eigenlijk zou willen doen met je leven. Na afloop van de training vul je de FIT60 opnieuw in. Zo kun je jouw vooruitgang in beeld brengen;
 • Tijdens de training maak je gebruik van de ACT Guide app. Deze app zit boordevol informatie, animaties, verhalen en (mindfulness) oefeningen die jouw groei tijdens de training ondersteunt. Op deze manier leer en groei je ook buiten de sessies om;
 • Een training op basis van ACT zorgt voor meer lucht en ruimte;
 • Werken met ACT is verrassend en vraagt je soms dingen out of the box te doen;
 • ACT maakt problemen niet groter dan dat ze zijn;
 • Je leert van de andere deelnemers.

De groep

In deze online training werk ik met groepen van 4 – 6 personen. Groot genoeg om ervaringen uit te kunnen wisselen. Klein genoeg om de veiligheid te kunnen borgen en te zorgen dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Wanneer?

De training vindt om de twee weken plaats op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur:

Data:

19 mei

2 juni

16 juni

30 juni

14 juli

15 september

Tarief

De kosten voor deze complete training bedragen voor deze pilot € 349,- (normale tarief is € 599,-). Te betalen voorafgaand aan de start van de training. Als de training betaald wordt door jouw werkgever, dan is het tarief excl. 21% btw).

Neem contact op voor meer informatie of meld je direct aan via het contactformulier.

single.php