HSP op de (online) werkvloer

Een kleine boost voor je zelfvertrouwen en meer impact op de werkvloer!

In de week van 15 t/m 21 juni is het de week van de HSP. Deze week wordt georganiseerd om meer bekendheid te geven aan HSP en misverstanden hierover waar nodig bij te stellen of te voorkomen. Door een week van de HSP te organiseren vergroten we de waardering en (h)erkenning van HSP en dragen we eraan bij dat ze hun talenten beter weten in te zetten, want HSP hebben de maatschappij veel te bieden. Kijk op www.weekvandehsp.nl voor alle (vooral online) activiteiten in deze week.

Wat gaan we doen?

Op zaterdag 20 juni om 10.00 uur geef ik een online meeting waarin HSP op de (online) werkvloer centraal staat. Tijdens deze interactieve, online bijeenkomst ga ik dieper in op HSP-talenten. Datgene wat hoogsensitieve mensen onderscheidt van anderen en hoe je deze talenten in de praktijk beter kunt benutten. Vanuit verbinding met jezelf (bewustzijn) en gericht op wat jij, vanuit je hart, belangrijk vindt (jouw waarden).

Daarbij zal ik ook een aantal thema’s aan de orde stellen die bij veel HSP-ers spelen op de werkvloer (en ook daar buiten) en die ervoor zorgen dat HSP hun talenten soms onbenut laten of vooral de lasten ondervinden van hun eigenschappen. Denk aan:

  • Een te hoog verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor je structureel over je eigen grenzen heen gaat;
  • Afwijzingsgevoeligheid (rejection sensitivity), waardoor het geven en ontvangen van feedback je moeite kost en een (grote) last kan betekenen. Angst om niet aan de verwachtingen te voldoen;
  • De neiging om jezelf klein te houden om zo te voorkomen dat je gekwetst wordt door de mening van anderen, waardoor je niet wordt gezien voor wat je waard bent.

Daarnaast zet ik je aan het denken over mogelijkheden om beter voor jezelf te zorgen op het werk en in de samenwerking met je collega’s. In subgroepjes ga je met gerichte opdrachten in gesprek hierover en help je elkaar op weg door ideeën te delen. Met mijn tips en adviezen help ik jou graag om beter voor jezelf te zorgen en jouw impact op de werkvloer te vergroten.

Vind je deelnemen aan deze online bijeenkomst spannend? Nog een reden om mee te doen! Door voorbij je angst te gaan en te kiezen voor datgene dat waarde heeft voor jou, blijf je dichter bij jezelf en geef je jouw zelfvertrouwen en geluksgevoel een boost.

Veel van de inzichten die ik deel, komen vanuit ACT (Acceptatie en Commitment Therapie).

ACT

Ik werk in de begeleiding van hoogsensitieve professionals veel met ACT. ACT is een evidence based methodiek die, zoals blijkt uit onderzoek, bewezen effectief is in het vergroten van een algemeen gevoel van welzijn. Deze methodiek helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt in het leven (Acceptatie), zodat je kunt blijven investeren in de dingen die écht belangrijk zijn (Commitment). Mindfulness (met de aandacht in het hier en nu verblijven) vormt hiervan één van de pijlers. Het doel van ACT is dus niet zozeer het uit de weg gaan of reduceren van lastige gedachten of gevoelens, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht. 

Wanneer?

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 20 juni om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Ik zorg voor voldoende pauze en rust tussendoor. Je kunt veilig mee doen vanuit je eigen huis. Zorg dat je post-its bij de hand hebt.

Wat kost het jou?

De kosten voor deelname bedragen € 15,00. Je kunt je aanmelden via het contactformulier op de contactpagina of door een mail te sturen aan sylvia@rooverscoaching.nl. Na aanmelding ontvang je de inloggegevens voor de Zoom-meeting. Voor de betaling ontvang je via de mail een betaallink om de betaling te voldoen.

De deelname is beperkt tot maximaal 16 personen om de veiligheid te kunnen borgen en met iedereen op een prettige manier in verbinding te kunnen blijven. Twijfel dus niet te lang en meld je snel aan.

single.php