Digitale workshop veerkrachtig hoogsensitief op de (online) werkvloer

In deze roerige, uitdagende tijden van thuiswerken, home-schooling, Zoomen, beperkte sociale contacten en negatieve berichten wordt onze veerkracht flink op de proef gesteld. Je kunt door alle uitdagingen gemakkelijk uit het veld geslagen worden of stressklachten ontwikkelen. Enerzijds ligt overprikkeling op de loer, terwijl je anderzijds ook onrust kunt ervaren door een gebrek aan prikkels en uitdaging in je werk en leven. Dat is helemaal niet erg, maar lukt het jou om daarna verder te gaan met datgene dat jouw aandacht werkelijk verdient en wat bijdraagt aan jouw werk- en levensgeluk? Vandaar deze workshop veerkrachtig hoogsensitief op de (online) werkvloer.

Zeker als je kenmerken hebt van een hoogsensitief persoon, is het een hele uitdaging om bij jezelf te blijven en je niet door de omstandigheden, verwachtingen en meningen van anderen te laten meeslepen. Goed bij jezelf blijven in het hier en nu is wat je te doen hebt om jouw energiepeil hoog te houden en een gevoel van zingeving en ergens aan bij te dragen te behouden. Vaak is dat geen gemakkelijke opgave onder de huidige omstandigheden.

Versterken van psychologische flexibiliteit

ACT hexaflex

In deze online workshop bied ik jou inzichten en tips om jouw veerkracht te versterken. Als kapstok maak ik hierbij gebruik van een wetenschappelijk bewezen methodiek, namelijk ACT (Acceptatie en Commitment Therapie). ACT leert je flexibel om te gaan met de grillige en moeilijke omstandigheden van het leven en met lastige gedachten en gevoelens. Dit zorgt ervoor dat je meerdere opties tot je beschikking hebt, wanneer bekende en vertrouwde strategieën niet goed blijken te werken. Vaak zijn deze effectiever dan het vermijden of proberen te controleren van de situatie. Hierdoor kun je wat losser omgaan met wat je voelt en ervaart. Je kunt beter uit de weerstand blijven en moeitelozer dealen met uitdagingen.

Een interactief karakter

Deze workshop is interactief. Dat betekent dat ik jou vraag om na te denken over een casus die je in kunt brengen tijdens de workshop. Denk aan lastige werksituaties, situaties of omstandigheden die je als stressvol ervaart of interacties met anderen die moeizaam verlopen. Hiervan gaan we er een paar aan de hand van ACT behandelen. Hierdoor leer je niet alleen vanuit de theorie, maar ook van elkaars ervaringen.

Ik weet dat het spannend kan zijn om in een nieuwe groep actief deel te nemen en misschien jezelf kwetsbaar op te stellen. Maar geloof me, het kan je juist veel brengen en getuigt ervan dat jij jouw stress of overprikkeling serieus neemt. Ik zorg voor een veilig kader, waarbinnen iedereen zichzelf kan zijn.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor hoogsensitieve managers en professionals die door de huidige omstandigheden vast lopen en het moeilijk hebben. Of die nog beter willen leren om veerkrachtig te dealen met uitdagende omstandigheden.

Wanneer

De workshop veerkrachtig hoogsensitief op de (online) werkvloer vindt plaats op donderdag 4 februari van 19.30 tot 21.00 uur (met eventueel uitloop tot uiterlijk 21.30 uur). Uiteraard zorg ik voor voldoende afwisseling en waar nodig korte pauzes.

Aanmelden

Aanmelden kan via het volgende mailadres: sylvia@rooverscoaching.nl of neem contact op voor meer informatie. Je ontvangt geruime tijd voor de workshop een Zoom-link met de inloggegevens waarmee je kunt deelnemen.

Vanwege het interactieve karakter van de workshop is er slechts plaats voor max. 12 deelnemers.

Jouw bijdrage

Jouw bijdrage voor deze waardevolle avond bedraagt € 15,00. Je ontvangt een betaallink om het bedrag te voldoen na aanmelding.

Mocht je behoefte hebben aan intensievere begeleiding bij werkgerelateerde vraastukken, vraagstukken op het snijvlak van werk/privé of teamgerelateerde vragen neem dan contact op voor maatwerk-advies.

single.php