De waarde van een heldere missie

In november 2019 herschreef ik mijn persoonlijke Mission Statement. Ik doe dit ieder jaar, zodat ik voor ogen houd wat ik belangrijk vind en welke weg ik in mijn leven en werk wil bewandelen. Het valt niet mee om dat wat je ergens gevoelsmatig wel weet in woorden te vangen en duidelijk te omschrijven. Door verbinding te maken met mijn binnenwereld en van daaruit vrijuit te schrijven (en schrappen) kwam ik steeds dichter bij de kern.

Twijfels

Onlangs kwam mijn Mission Statement ter sprake en toen ik deze weer las, werd ik er opnieuw blij van. Het geeft mij een houvast om op terug te vallen en een enorme boost om mijn pad te vervolgen. Met vertrouwen. Want de realiteit is dat je momenten tegen komt dat je twijfelt aan je keuzes en dat het even niet meer zo lekker stroomt. Dit kom je als ondernemer tegen, maar ook als professional in loondienst.

Plezier en voldoening

Dan kan het zinvol zijn om je missie te onderzoeken; datgene waarvoor jij leeft en dat je de drive geeft om iedere dag op te staan en ervoor te gaan. Vraag je eens af waar jij na je werkende leven op terug wilt kijken. Doe je dan nu de dingen die je daadwerkelijk plezier en voldoening geven?

Weten wie je bent

Het schrijven van een Mission Statement is overigens veel meer dan alleen weten wat je missie is. Het vereist onder andere ook een goed beeld van je identiteit, je overtuigingen en je talenten. Wanneer je weet wie je bent, welke overtuigingen jou helpen en welke je in de weg zitten en je kent je talenten, dan heb je dè ingrediënten om jouw missie echt te gaan leven.

Mijn persoonlijke missie

Ik deel hier graag een gedeelte van mijn Mission Statement. Hopelijk mag dit je inspireren om je eigen missie te verhelderen en geeft het je de moed om je leven op jouw manier te leven. Uiteindelijk gaat het om doen en beleven. Ook als het spannend is.

Ik wil van betekenis zijn in het leven van anderen door hen te helpen ontdekken wat hen weerhoudt om hun mooiste leven te leven en hen de tools en inzichten te geven om waardengericht en betekenisvol te leven. Ik wil verbinding creëren met mensen en tussen mensen en mensen leren om verbinding te maken met hun eigen binnenwereld en hart. Zodat zij van daaruit hun hulpbronnen vinden en met vertrouwen hun levenspad kunnen bewandelen. Ik wil creëren en inspireren, nieuwe wegen bewandelen en dingen doen buiten mijn comfortzone. Omdat ik weet dat ik dan echt geleefd heb.

Vanuit je hart

In de workshop Ondernemen vanuit het hart die ik in april geef samen met Owen de Vries ga je ook aan de slag met het schrijven van je Mission Statement. Vanuit verbinding met je hart. Alleen oprechte, liefdevolle hartsverbinding kan je de weg wijzen en zal ervoor zorgen dat je de dingen die je wenst ook echt gaat realiseren. Laat het denken maar zijn gang gaan. Toont het je angst of onzekerheid, dan weet je dat je op de goede weg zit. Ga er dan zeker voor!

Ook wanneer je als professional levens- of loopbaanvragen hebt, vormt het schrijven van je Mission Statement een mooi onderdeel van een proces van (hernieuwde) verbinding met jezelf en het herwaarderen van de koers in je werk en leven. Mocht je daar hulp bij kunnen gebruiken, neem dan gerust contact op.

single.php