Workshop Ondernemen vanuit het hart

Helaas kon de workshop Ondernemen vanuit het hart op 17 april jl. niet doorgaan vanwege de Corona-crisis. Gelukkig ontstaat er weer meer ruimte en hebben we een nieuwe datum geprikt, vrijdag 2 oktober.

Als hoogsensitieve ondernemer wil je vanuit je hart 💙 leven en werken. Doen wat goed voelt. Je wilt bijdragen aan een betere wereld, van toegevoegde waarde zijn en tegelijkertijd een bedrijf opbouwen dat je bestaansrecht geeft. Je wilt financieel onafhankelijk zijn en ertoe doen.

Vaak is het een flinke uitdaging om dicht bij jezelf te blijven in het ondernemerschap. Je wordt geconfronteerd met de verwachtingen van anderen en de beelden van andere ondernemers die het (ogenschijnlijk) al gemaakt hebben. Zo kan ondernemen een worsteling zijn en drijf je misschien te veel van jezelf en je essentie af. Dat wil je niet.

Voor wie

Voor hoogsensitieve ondernemers die meer van binnenuit willen ondernemen. Wil jij je hart volgen en écht doen wat jouw leven betekenis geeft? Dan bieden wij je graag een inspiratievolle dag, waarop je werkt aan het fundament van jouw bedrijf of praktijk. Dat fundament dat ben jij! De mens achter de organisatie.

Welke thema’s komen aan bod?  

Hoe doe je dat, ondernemen vanuit je hart? Tijdens deze inspirerende dag werken we van binnen (start met het hart) naar buiten (je onderneming) en nemen we je mee langs diverse thema’s zoals:

 • Het hart: Hoe maak je wezenlijk contact met je hart?
 • Identiteit: Uit welke elementen bestaat identiteit en wat is de samenhang? Waarom is kennis van je identiteit belangrijk?
 • Gevoel: Wat voor gevoelens kun je tegenkomen? Wat maakt ze belangrijk? Hoe ga je om met “lastige” gevoelens die jou belemmeren?
 • Hoogsensitiviteit: Hoe werkt het hoogsensitieve brein? Welke kwaliteiten heb je als HSP en hoe kun je deze het beste benutten?
 • Verbinding; Iedereen vraagt om verbinding tegenwoordig. Maar hoe maak je verbinding en waar merk je aan dat je wezenlijke verbinding hebt? Waarom is dat belangrijk? En waar verbind je je mee?
 • Ondernemerschap: Wat is de essentie van ondernemerschap? Wat is het verschil tussen vrouwelijk en mannelijk ondernemerschap?
 • Overtuigingen / waarden: Waarin laat jij je belemmeren door ondermijnende gedachten en oordelen over jezelf? Hoe kun je ervoor zorgen dat je ondanks gedachten die je tegenhouden toch die dingen doet waar het echt om gaat?

Ik zocht naar God in Tempels, Kerken en Moskeeën en vond hem uiteindelijk in mijn hart’
Rumi (1207 -1273), Perzisch filosoof, soefi

Wat levert deze workshop op?

We delen tijdens deze dag veel kennis en inzichten over ondernemerschap en hoe je vanuit verbinding met je hart succesvol kunt ondernemen. Je krijgt de essentie van ondernemerschap te zien, waardoor je makkelijker de focus op je prioriteiten houdt. Maar je gaat vooral zelf aan de slag! Samen met gelijkgestemden ga je doen, reflecteren en je hart ervaren. Aan het einde van de dag heb je een veel beter zicht op wat je eigenlijk wilt, van binnenuit. Misschien ga je het roer omgooien of je koers bijsturen. Je gaat in ieder geval vol nieuwe ideeën en energie naar huis, met een ruimer beeld van jouw identiteit, talenten, mogelijkheden en de koers die jou past. Bovenal weet en voel je veel beter wat jouw werk zinvol maakt en betekenis geeft, zodat je dit krachtig kunt uitdragen in de wereld en je de klanten aantrekt die passen bij jouw energie en visie. Je blijft meer bij jezelf. Fijn toch?

Naast alle waardevolle inzichten en oefeningen:

 • de hele dag koffie/thee/koekjes en twee keer een verantwoorde snack
 • heerlijke, gezonde, uitgebreide lunch
 • mindfulness wandeling in de prachtige bossen van Boswachterij Dorst
 • kleur- en stylingadvies van een professionele kleurstyliste
 • het nieuwe boek “Ondernemers Vlieger, overzicht op ondernemerschap” t.w.v. € 30,= van Owen de Vries
 • HSP-test
 • netwerken met gelijkgestemden

Jouw investering

Jouw investering voor deze complete dag bedraagt € 250,00 (exclusief Btw). Vanwege onze blijdschap dat we eindelijk weer aan de slag kunnen met deze workshop hebben we de oorspronkelijke vroegboekdeal verruimd. Voor vroegboekers, die zich vòòr 1 augustus aanmelden geven we een korting weg van € 25,00. Dit is een korting van 10%.

Waar en wanneer?

Op vrijdag 2 oktober 2020 bij Beum, Wethouder van Dijklaan 19, in Dorst (Noord-Brabant). De workshop start om 9.30 uur en rond 17.00 uur ronden we af. Beum is een prachtige plek aan de rand van het bos. Hier kun je in alle rust afstand nemen en jezelf voeden met de inzichten die je nodig hebt om met plezier en vanuit verbinding met jezelf een succes te maken van jouw bedrijf.

Aanmelden

Voel je een ‘YES’ als je dit leest en wil jij aan de slag met het fundament van je bedrijf? De verbinding met je hart maken of hernieuwen? Meld je dan nu aan door een mail te sturen aan owendevries@ziggo.nl of sylvia@rooverscoaching.nl. Of neem contact op voor meer informatie. Er is ruimte voor slechts 10 deelnemers.

Wie zijn wij?

Owen de Vries

“De langste reis is die naar je hart.” Mijn reis was outside – in en ik weet nu waarom. Daarom vind ik het ook fijn om met Sylvia samen te werken. Bij haar staat het hart van de mens centraal.

Ik ben werkzaam als zelfstandig MKB-adviseur en was ruim 20 jaar werkzaam bij ABN AMRO als financieel specialist, business analist en productmanager. Ik heb veel ondernemers met hun ondernemingen geanalyseerd en geadviseerd; klein & groot, in goede en slechte tijden, uit allerlei branches. Naar aanleiding van de financiële crisis schreef ik mijn eerste boek Heartful Banking.

Mijn nieuwste boek “Ondernemers Vlieger” toont het hele speelveld van ondernemerschap op een eenvoudige toegankelijke manier. Het geeft verschillende praktische tools hoe je jouw resultaten kunt halen op jouw manier. Ik laat je de knoppen zien waar je aan kunt draaien en help je bouwen aan een toekomstbestendige onderneming waar jij en je omgeving nog lang van kunnen genieten. Maar dat gaat niet vanzelf. Zeker niet in een snel veranderende wereld waarin meer gevraagd wordt van ondernemers die allemaal hun eigen blinde vlekken hebben. Belangrijk is dan om het overzicht te houden op je ondernemerschap. De tool, de Ondernemers Vlieger, biedt je dit overzicht. Van daaruit kun je sturen op je resultaten.

Met het gebruiksvriendelijke model loop je langs de hoofdlijnen (inside – out) van de belangrijkste aspecten van ondernemerschap; van (hart van de) mens tot marketing, van financiën tot risicomanagement, van verandermanagement tot duurzaamheid.

www.ondernemersvlieger.nl voor meer informatie, aanbevelingen voor het boek, en contactmogelijkheden.

Sylvia Roovers

‘In het doolhof van je denken, kent alleen je hart de juiste weg’. Jarenlang deed ik wat ik dacht wat van mij verwacht werd. Ik leefde enkel in mijn hoofd. Ik liep vast en raakte mijn houvast en daarmee mijn eigen ‘ik’ kwijt.

Toen ik ontdekte dat ik veel kenmerken van een hoogsensitief persoon heb, ben ik me hierin gaan verdiepen en werd de waarde van mijn sensitiviteit mij steeds duidelijker. Ik leef nu veel meer van binnenuit en in het moment. Ik vertrouw op wie ik ben, op mijn persoonlijke kracht en wat er voor mij is weggelegd.

Vandaar dat ik ernaar streef om hoogsensitieve professionals te begeleiden om het beste uit zichzelf te halen, te leren om afstand te nemen van belemmerende gedachten en gevoelens en flexibel mee te bewegen met de golven van het leven. Om op die manier een waardevol leven te leiden voor zichzelf en betekenisvolle mensen en doelen om zich heen.

Ik ben psycholoog NIP en gespecialiseerd in de begeleiding van hoogsensitiviteit, stress en burnout en loopbaanvragen. Tijdens mijn ruim 12 jaar ervaring als Arbeids & Organisatiepsycholoog en HR Officer bij een groot recruitmentbureau heb ik mijn rugzak aan kennis en ervaringen flink kunnen vullen. Sinds 2012 heb ik mijn eigen praktijk Sylvia Roovers coaching en advies. Mijn begeleiding is altijd maatwerk. De basis in mijn begeleiding vormt evenwel de Binnen-Buitenwereld methode en ik werk bovendien erg graag met ACT (Acceptatie en Commitment Therapie). Jou terugbrengen bij je hart, je leren dat je los staat van jouw gedachten en gevoelens en je in verbinding brengen met je waarden is mijn ultieme streven!

Wil je meer weten van wie ik ben en wat ik jou te bieden heb, lees dan hier verder.

single.php