De kracht van de Binnenwereld-Buitenwereldmethode voor HSP-ers

In de begeleiding van mensen die hoogsensitief zijn werk ik als basis met de Binnenwereld-Buitenwereldmethode. Deze methode is ontwikkeld door Antoine van Staveren van Instituut EszenZz. Bij hem heb ik de leergang tot HSP-begeleider gevolgd. Met deze methode leer je als hooggevoelig mens om je aandacht te verplaatsen van de buitenwereld (andere mensen en hun verwachtingen van jou, prikkels van sociale media of geluid, sferen in ruimtes etc) naar je eigen veilige binnenwereld. Daar waar ik merk dat er nog belemmerende patronen doorbroken dienen te worden, speel ik op het proces in door andere oefeningen en methodieken in te zetten en iemand de regie over zijn of haar gedachten en leven te laten nemen.

 

Deze week werd ik verrast met onderstaand bericht van een cliënt die zelf heeft kunnen ervaren hoe effectief deze methodiek is en wat deze kan brengen. Het heeft tot een wezenlijke verandering geleid. Ik krijg er een enorm trots gevoel van dat wij dit samen hebben bereikt! En ik heb enorm genoten van het hele proces en de stappen die werden gezet.

 

Wat heeft begeleiding door Sylvia me opgeleverd?

Ik was niet ziek, liep niet vast, kon alles doen wat ik wilde, qua werk, en privé.
En toch triggerde iets in het verhaal van Sylvia bij kennismaking mij.

 

Na afloop kan ik zeggen dat ik me lang (misschien wel nooit) zo goed heb gevoeld.
Veel meer energie, niet meer uitgeput na een werkdag, in de weekenden veel meer zin om dingen te ondernemen.
Ik voel me veel stabieler, sterker en kan veel beter bij mezelf blijven.

 

Waar ik voorheen het oordeel van “de ander” erg belangrijk vond, vaak mijn handelen daar op voorhand al op afstemde, kan ik nu veel beter luisteren naar mezelf en horen wat voor mij belangrijk is. Ik wil nog steeds weten “wat de ander vindt” maar neem dat mee in plaats van dat ik het laat bepalen.

 

In mijn werk (adviseur) ben ik voor mijn gevoel krachtiger, duidelijker en leuk: ik heb veel minder tijd nodig, kan sneller naar de kern en daadkrachtiger adviseren.

 

Kortom:
Wat ik in mijn hoofd al wist: dat ik zelf belangrijk ben en mijn mening er toe doet, kan ik dankzij de begeleiding van Sylvia nu daadwerkelijk voelen en doen.

 

Een “dikke 10” en een aanrader in tijden, waarin je overspoeld dreigt te raken door informatie en meningen van anderen.

 

 

single.php