Count your blessings, have fun and dream!

Wow! Ik heb mezelf in de afgelopen week ondergedompeld in een mega good vibe! Twee dagen Spirit Business Event hebben ervoor gezorgd dat ik voel dat ik er mag zijn, dat er een groot potentieel in mij huist en dat ik vooral plezier mag hebben in wat ik doe! Daarnaast kwam het tot mij dat ik al ver gekomen ben als ik kijk naar waar ik vandaan kom. Focus op wat je hebt en ‘having fun’ zijn belangrijke boodschappen die deze dagen opnieuw tot mij doorgedrongen zijn.

Altijd maar serieus

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik betrap mezelf er wel eens op dat ik alles zo serieus neem. Dat ik alleen maar bezig ben om alles wat ik doe zo goed mogelijk te doen en alle ’to-do-tjes’ aan elkaar te knopen op een voor mij zo voordelig mogelijke manier. Waarbij ik wel poog mezelf centraal te stellen, maar er stiekem ook nogal veel belangen zijn waar anderen bij betrokken zijn. Het is al een hele vooruitgang dat ik dat tegenwoordig voor het grootste gedeelte vanuit ontspanning en liefde doe. Maar soms, als het allemaal wat veel is, dan voel ik mezelf verkrampen. Dat is dan fysiek voelbaar. Voor mij een signaal dat ik te hard mijn best doe en te veel van mezelf eis. Als ik erbij stil sta en mijn aandacht naar binnen richt, dan merk ik dat mijn vrijheid wordt beknot, dat ik mezelf letterlijk niet genoeg ruimte geef.

Neem niet alles zo serieus, have some fun!

Een teken aan de wand! Dit maakt fysieke signalen zo waardevol. Het zijn geen vervelende ervaringen of gevoelens maar belangrijke richtinggevers die, als er naar geluisterd wordt, ervoor zorgen dat je kunt groeien. Dus neem ik het allemaal maar niet meer zo serieus en zorg ik ervoor dat ik tijd inruim om te dromen en te doen waar ik echt blij van word. Ik zorg voor een gezonde dosis fun. En zie ik de fun niet meteen (dat gebeurt ook), dan probeer ik anders naar de wereld te kijken. Bij voorkeur door de lens van de ‘Teacher of love’ (om met de woorden van Gabby Bernstein te spreken). Door anders naar de dingen om je heen of de zaken die je bezig houden te kijken, komt er een verandering op gang. Jouw focus bepaalt wat je krijgt. Ben hier dus alert op en vraag je regelmatig af waar jouw aandacht op gericht is. Dit is precies hoe het universum voor jou werkt: je krijgt wat je vraagt. Zit je dus in de weerstand, zie je alleen maar mitsen en maren, tja je vraagt erom en krijgt het dan ook. Tune liever in op wat je echt wenst en waar je blij van wordt. Laat het vervolgens los in het vertrouwen dat het op je pad komt!

Droom!

Vraag jezelf eens af hoe vaak jij nog droomt? Is daar überhaupt nog ruimte voor in jouw leven? Dromen is geen tijdverspilling (daar werd ik mij tijdens het Spirit Business Event weer bewust van). Door te dromen komt je creativiteit op gang, je komt los van bestaande patronen en kunt zo tot nieuwe inzichten komen. Dromen en verlangens kunnen je leiden naar je doel. Je kunt dromen wanneer jij wilt, terwijl je je tanden poetst of als je op het toilet zit. Je kunt natuurlijk ook bewust momenten inplannen om te dromen. Ga wandelen en laat je gedachten de vrije loop (en dat is heel wat anders dan het piekeren dat we vaak doen). Laat je verrassen door de inzichten die je krijgt! Laat deze jou leiden naar de volgende stap richting je doelen!

 

Wil jij ook weer leren dromen en plezier maken? Loskomen van al je verwachtingen. Neem dan contact op en we gaan samen aan de slag om MEGA veranderingen te creëren in jouw leven!

single.php