Je eigen pad bewandelen

Ik keek gisterenavond (29 april) de documentaire van dj Avicii ⭐ op Netflix, omdat ik geraakt ben door zijn dood en het voor mij onbegrijpelijke achterliggende verhaal. Het is het verhaal van een ongekend, jong talent dat ten onder gaat aan zijn enorme succes. Maar niet alleen zijn succes. Hij deed iets wat wezenlijk als mens niet bij hem paste. De documentaire maakt duidelijk welke prijs hij daarvoor betaalde.

Waar het fout ging

Eigenlijk was Tim, zijn werkelijke naam, een introverte, verlegen jongeman. Een briljant producer met een ongekende, authentieke stijl. Als dj bracht hij zijn muziek naar een groot publiek. Eigenlijk hield hij helemaal niet van in de belangstelling staan. Hij was continu gestresst en kon enkel door het drinken van alcohol voldoen aan het beeld dat anderen van hem hadden. Wat mij nog het meest raakte was dat hij in de documentaire (achteraf) zei dat hij achter een idee van geluk aan liep dat niet van hem was. Zonder na te denken wat hij en hoe hij het zélf wilde. Hij bewoog gewoon met de stroom mee.

Doorgaan eist te veel

Soms kun je zover van jouw pad afraken dat het vrijwel onmogelijk lijkt om terug te keren, om het anders te doen. Mede door de druk van de omgeving die je ervaart en de verwachtingen die je jezelf oplegt. Maar de tol van doorgaan is nog veel groter dan de angst en de onzekerheid die voor jezelf kiezen met zich mee brengt.

Voorkom liever

Voorkom het liefst dat je zo ver van jezelf afdrijft dat het inslaan van de juiste weg een enorme opgave wordt. Reflecteer, neem tijd om naar binnen te keren, ben regelmatig stil, durf contact te maken met je gevoel. Heb het lef om je eigen leven te leiden en niet het leven dat anderen voor je creëren. Ook al twijfel je, uiteindelijk zul je zo jouw weg stukje bij beetje weten te vinden.

 

R.I.P. Avicii

 

Wil jij voorkomen dat je maar doorgaat op een pad dat niet het jouwe is? Wil jij leren om contact te maken met je binnenwereld, de stilte in jezelf opzoeken en vanuit vertrouwen leven? Loskomen van alle verwachtingen en leven naar jouw waarden. Neem dan contact op en we gaan samen aan de slag om MEGA veranderingen te creëren in jouw leven!

single.php