Mindfulness ochtendwandeling op 19 februari 2017

Loop en raak de vrede ieder moment aan.
Loop en raak het geluk ieder moment aan.
Iedere stap veroorzaakt een frisse wind.
Iedere stap doet een bloem bloeien.
Kus de aarde met je voeten.
Geef de aarde je liefde en geluk.
De aarde zal veilig zijn
als wij ons veilig voelen in onszelf.

 

Thich nath hanh

Ervaar jij stressklachten, onrust in je hoofd of wil je bewuster leven? Doe dan mee met deze mindfulness ochtendwandeling.

 

Opnieuw gaan we mindful wandelen. Dit keer op een ‘nieuwe’ locatie. Een prachtig stukje Tilburg, dicht bij het stadse leven en tegelijkertijd ver weg van alle drukte. Landschapspark Moerenburg biedt mooie vergezichten, knusse paadjes en rustgevend, stromend water. Uiteindelijk gaat het om het beoefenen van mindfulness en dat kan overal. De natuur helpt hier wel een handje mee.

 

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een inmiddels veel toegepaste methode in de psychologie die vaak onderdeel uitmaakt van therapie gericht op het verminderen van stressklachten en het bevorderen van rust en ontspanning. Uitgangspunt is het leven in het hier en nu met volledige aandacht voor alles dat zich aandient. Het tegengestelde van wat wij dagelijks doen: leven op de automatische piloot. Meegenomen worden door gedachten en gebeurtenissen die ons leven onbewust bepalen. Mindfulness in combinatie met wandelen in de natuur vormt een sterke manier om tot rust en inzichten te komen.

 

Wat gaan we doen?

Op zondagochtend 19 februari 2017 laat ik je tijdens een ochtendwandeling graag ervaren wat mindfulness voor jou kan betekenen. Tijdens een ontspannen wandeling beoefenen we verschillende vormen van loopmeditatie, waarbij bewust-zijn en met volle aandacht leven centraal staan. In deze wandeling is er aandacht voor de bewuste ademhaling en zetten we onze zintuigen optimaal in om in het hier en nu te blijven en vol te ervaren wat zich aandient. Iedereen die graag meer rust, ontspanning en bewustwording wil ervaren, is van harte welkom.

 

Waar?

We verzamelen op de parkeerplaats van Café Zomerlust (Oisterwijksebaan 15, Tilburg). Deze is iets voor het café gelegen, aan de linkerkant van de weg voorbij het kanaal. Trek goede wandelschoenen aan en neem wat te drinken mee.

 

Jouw bijdrage

Voor deze wandeling vraag ik een kleine bijdrage van € 7,50. Deze kan contant betaald worden bij aanvang van de wandeling.

 

Aanmelden

Aanmelden kan via sylvia@rooverscoaching.nl. Na afloop kan er bij Café Zomerlust geluncht worden. Dit is op eigen kosten. Graag bij je aanmelding vermelden of je mee wilt lunchen.

 

single.php